-
رینوپلاستی چیست؟
رینوپلاستی که اکثر ما آن را با نام جراحی پلاستیک بینی می شناسیم، یکی از پر طرفدارترین جراحی های زیبایی در دنیای امروز است. هدف از انجام این جراحی رفع ایرادات ظاهری بینی و ایجاد تناسب میان آن با سایر اجزای صورت در عین حفظ عملکرد طبیعی آن می باشد. از آن جا که بینی تنها عضو برجسته صورت است و در مرکز صورت واقع شده است، نقش قابل توجهی در زیبایی فرد داشته و بی نقص بودن آن می تواند تاثیر به سزایی در جذابیت چهره وی ایجاد نماید.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که نخستین بازسازی بینی حدود 2500 سال پیش توسط پزشکی هندی به نام سوشروتا صورت پذیرفت. جالب تر این که روش ابداع شده توسط این پزشک هنوز هم توسط جراحان مورد استفاده قرار می گیرد. رینوپلاستی مدرن که طرفداران بسیاری در میان افراد جامعه و به ویژه خانم ها دارد، به وسیله ژاک ژوزف و دیفن باخ در ابتدای قرن نوزدهم میلادی پایه گذاری شده و در قرن بیستم به طور قابل توجهی گسترش پیدا کرده و تکامل یافت.
گاهی رینوپلاستی به منظور بهبود عملکرد بینی صورت می پذیرد. در این نوع جراحی که آن را ترمیم مجرای بینی نیز می نامند، جراح به صاف کردن غضروف و تیغه بینی پرداخته و بدین ترتیب موجب بهبود تنفس، حل مشکل گرفتگی بینی و نیز صاف نمودن دیواره های کناری بینی می پردازد. این در حالی است که برخی دیگر از افراد به انجام رینوپلاستی زیبایی روی می آورند. در این نوع رینوپلاستی جراح به ایجاد تغییر در ساختمان بیرونی بینی پرداخته و بدین ترتیب زمینه بهبود تعادل و ظاهر چهره فرد را فراهم می سازد.

رینوپلاستی
-
روش انجام جراحی رینوپلاستی
لازم به ذکر است که جراحی رینوپلاستی با توجه نوع برش بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود. در ادامه هر یک از این روش ها را به اختصار بررسی خواهیم کرد.
-
رینوپلاستی باز
لازم به ذکر است که در طی جراحی رینوپلاستی باز نخست فرد را بیهوش کرده و سپس اقدام به برش زیر بینی وی برای دستیابی به قسمت داخلی بینی می کنند. سپس ساختار بینی را به تناسب چهره و با رعایت اصول لازم به منظور حفظ عملکرد طبیعی تغییر داده و اقدام به رفع کجی سپتوم می نمایند. در نهایت نیز برش های ایجاد شده را بخیه می زنند.
-
رینوپلاستی بسته
در رینوپلاستی بسته بر خلاف رینوپلاستی باز قسمت بیرونی بینی برش نخورده و جراح به ایجاد برشی در داخل بینی و هر یک از مجراهای آن می پردازد. سپس با حفظ عملکرد طبیعی بینی به تغییر ساختار آن به تناسب سایر اجزای چهره اقدام می کند. از جمله مهم ترین مزایای این روش در مقایسه با روش بسته می توان به تورم کمتر، پنهان ماندن اسکارها و کوتاه بودن دوران نقاهت اشاره کرد.

رینوپلاستی بسته و باز
-
جراحی بینی گوشتی
بینی های گوشتی دسته ای از بینی ها هستند که پوستی ضخیم داشته و دارای غده های چربی فراوان و منافذ باز در روی پوست خود می باشند. غضروف موجود در بینی های گوشتی بسیار کوچک بوده و بینی عمدتا از پوست، چربی زیر پوست و غدد سباسه ساخته شده است. نوک این نوع بینی ها اغلب به طرف پایین بوده و بال آن ها ضخیم و باز می باشد.
در گذشته های نه چندان دور برای جراحی بینی گوشتی و اصلاح مشکلات آن مقادیر فراوانی از غضروف موجود در آن را خارج می ساختند که این امر موجب ایجاد فرو رفتگی بر روی بینی و به جا ماندن اسکار به دلیل خالی بودن فضای زیر بینی می شد. اگرچه بسیاری از بیماران بر این باورند که برداشتن پوست بهترین روش کوچک کردن بینی گوشتی است، اما از آن جا که این روش زمینه ساز ایجاد زخم های شدید می گردد، استفاده از آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
اصلی ترین هدف از جراحی بینی گوشتی این است که قسمت پایینی بینی تا حد امکان جمع شده و فرم نوک بینی اصلاح شود. جراح در طی جراحی بینی های گوشتی از تراشیدن غضروف های بینی خودداری نموده و بدین ترتیب از بد فرم شدن لبه ها و حفره های بینی جلوگیری به عمل می آورد. امروزه جراحان زیبایی با استفاده از متد جدید و در عین حال مورد تایید و استاندارد برای شکل دهی به نوک بینی و بالا بردن آن، تقویت بینی و غضروف میانی را به کار می برند. از جمله مهم ترین ویژگی های جراحی بینی گوشتی می توان به طولانی بودن دوره نقاهت آن در مقایسه با جراحی بینی های استخوانی اشاره کرد.
افرادی که دارای بینی گوشتی بوده و متقاضی انجام جراحی رینوپلاستی هستند، باید دقت و حساسیت بیشتری در انتخاب پزشک به خرج بدهند داده و بدین ترتیب زیبایی بینی خود را تضمین کنند.
-
جراحی بینی استخوانی
بینی های استخوانی نقطه مقابل بینی های گوشتی هستند. این بینی ها که از آن ها تحت عنوان بینی عقابی یا قوز دار نیز یاد می شود، پوست نازکی دارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که رینوپلاستی اکثر بینی های قوزدار و استخوانی نتیجه مطلوب و ایده آلی را در پی دارد. غضروف محکم موجود در ساختار این بینی ها زمینه ای را فراهم می سازد که جراح با خیالی آسوده به طراحی منحصر به فرد بینی بپردازد.
اغلب بینی های استخوانی از وجود یک کجی خاص در ظاهر خود رنج می برند. برآمدگی یا قوز این بینی ها زیبایی ظاهری فرد را به ویژه از نیم رخ تحت تاثیر منفی قرار می دهد. از همین رو اکثر افرادی که بینی استخوانی دارند، متقاضی انجام جراحی رینوپلاستی هستند. اگر شما هم به آن دسته از افرادی تعلق دارید که صاحب یک بینی استخوانی دارای قوز هستید، باید بدانید که در صورت انتخاب جراح مناسب به احتمال بسیار زیاد به نتیجه مطلوب دست پیدا خواهید کرد.

رینوپلاستی بینی استخوانی
-
پویا کلینیک؛ تجربه یک رینوپلاستی موفق با بهترین جراح زیبایی
اگر به دنبال یک جراح فوق تخصص زیبایی می گردید تا با خیالی راحت و بدون ترس و نگرانی معماری بینی و چهره خود را به وی بسپارید، ما به شما پویا کلینیک را پیشنهاد می دهیم. به یاد داشته باشید که با انتخاب یک جراح خوب نصف مسیر جذابیت را با موفقیت پیموده اید!